150 g hvetemel
140 g sukker
1 - 2 ts bakepulver
en knivegg salt
50 g romtemperert smør
1,4 dl h-melk
1 egg
1/2 ts ekte vaniljesukker
3 dl frosne blåbær
1 porsjon med kremost topping eller vaniljetopping.
Sett ovnen på 170 ̊C. Ha alt det tørre i en bakebolle (hvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker, salt) og tilsett smøret, kjør på rolig hastighet i kjøkkenmaskin til det får en sandaktig konsistens. Bland sammen melk og egg, og tilsett dette i kjøkkenmaskinen litt og litt. Tilsett blåbærene og bland de forsiktig inn med en sleiv.
Bruk en skje og fyll cupcakesformene (små muffinsformer) to tredjedels fulle og stek dem i ovenen i 20-25 min (varierende for hver enkelt ovn) eller til de har en svampaktig konsistens. Bruke gjerne en kakenål til å teste om kaken er ferdig, er nålen ren når du trekker den ut er kaken ferdig.
La cupcakesene hvile litt på stekebrettet før du setter dem på en rist, dette for at de ikke skal miste sin form.
Når cupcaksene er avkjølt kan man påføre topping, enten vaniljetopping eller kremtopping enten med en skje eller med en icing tip. Pynt gjerne cupcakesene med stø og pynt etter på.
Bruk en skje og fyll cupcakesformene (små muffinsformer) to tredjedels fulle og stek dem i ovenen i 20-25 min (varierende for hver enkelt ovn) eller til de har en svampaktig konsistens. Bruke gjerne en kakenål til å teste om kaken er ferdig, er nålen ren når du trekker den ut er kaken ferdig.
La cupcakesene hvile litt på stekebrettet før du setter dem på en rist, dette for at de ikke skal miste sin form.
Når cupcaksene er avkjølt kan man påføre topping, enten vaniljetopping eller kremtopping enten med en skje eller med en icing tip. Pynt gjerne cupcakesene med stø og pynt etter på.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar