100 g hvetemel
20g kakaopulver
140 g sukker
1 1/2 ts bakepulver
en klype salt
40 g romtemperert smør
1,2 dl helmelk
1 egg
1/4 ts vanilje ekstrakt
1 porsjon vaniljetopping/ sjokoladetpping eller kremosttopping
Sett ovnen på 170 ̊C. Ha alt det tørre i en bakebolle (hvetemel, sukker, kakaopulver, bakepulver, salt) og tilsett smøret, kjør på rolig hastighet i kjøkkenmaskin til det får en sandaktig konsistens. Bland sammen melk, egg og vaniljeekstrakt, og tilsett dette i kjøkkenmaskinen litt og litt.
Bruk en skje og fyll cupcakesformene (små muffinsformer) to tredjedels fulle og stek dem i ovenen i 20-25 min (varierende for hver enkelt ovn) eller til de har en svampaktig konsistens. Bruke gjerne en kakenål til å teste om kaken er ferdig, er nålen ren når du trekker den ut er kaken ferdig.
La cupcakesene hvile litt på stekebrettet før du setter dem på en rist, dette for at de ikke skal miste sin form.
Når cupcaksene er avkjølt kan man påføre topping, enten vaniljetopping, sjokoladetopping eller kremtopping enten med en skje eller med en icing tip. Pynt gjerne cupcakesene med stø og pynt etter på.
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar